Wie is een voorbeeld voor OOH vanuit onze kernwaarden??

Tijdens de bespreking rond het strategisch beleidsplan met onze directeuren en intern begeleiders ontstond de behoefte om onze kernwaarden nog meer zichtbaar te maken in onze organisatie. We hebben inmiddels een mooie boodschappentas met daarop de kernwaarden vermeld, maar wat kunnen we nog meer doen om onze kernwaarden levend te houden?

Nicky kwam op het lumineuze idee: we koppelen het aan personen die in onze organisatie een voorbeeld zijn voor ons allen en onze kernwaarden uitdragen. Zij wilde als eerste Joyce voordragen:

Ik heb Joyce leren kennen als een IB’er met lef en verbondenheid. Lef heeft ze als het gaat om de wijze waarop ze met nieuwe instroomleerlingen tot het uiterste gaat om te zien of zij ze kan plaatsen.

Verbondenheid creëren is misschien wel de belangrijkste taak van een IB’er. Joyce is verbonden, met haar team en directie ,maar ook met ouders die met een hulpvraag komen. Bovendien is er verbondenheid met het netwerk buiten de school.

Als een spin in het web weet Joyce met lef en verbondenheid het beste te doen voor haar leerlingen op de Plantage.

Dus Joyce aan jou de eer om de pen op te pakken en iemand anders in onze organisatie  te nomineren op onze kernwaarden.

Hierbij in deze E zine, de bijdrage van Joyce Lieshout.

Nominatie VOEL

Een paar jaar geleden ben ik samen met Erwin op de Plantage komen werken. Hij in groep 3, ik in groep 5, gezellig in lokalen naast elkaar. Samen leerden we een nieuwe school met nieuwe collega’s kennen. Hij heeft zich actief ingezet iedereen te leren kennen en om gezamenlijke momenten te creëren met het team, al was het maar samen een kopje thee drinken.

In zijn klas laat hij kinderen veel samenwerken en elkaar helpen. Hij maakt echt een groep van zijn klas.
Daarnaast heeft hij de laatste tijd ontzettend hard gewerkt aan het internationaliseringsproject bij ons op school. Kinderen, leerkrachten en ouders van over de hele wereld kwamen bij ons op school kijken in het kader van vriendschap. Een heel mooi neveneffect van dit project was dat het ook ons als team meer verbond. Samen hebben we laten zien waar wij als school voor staan, van groep 1 t/m groep 8. De komende jaren zullen onze leerkrachten zulke bezoeken ook gaan afleggen in het buitenland.

Dus waarom ik aan Erwin moest denken bij verbondenheid? Hij verbindt van klein tot groot!

Vriendelijke groet,

Joyce Lieshout
Intern begeleider groep 1 t/m 4

OBS De Plantage
Werkdagen: ma, di, do

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.