Voorwoord – April 2019

Beste medewerkers,

Afgelopen vrijdag aan het einde van de Koningsspelen werd de nieuwe naam van de fusieschool Klavertje Vier en De Brug op feestelijke wijze onthuld.
Vanaf 1 augustus 2019  heet de fusieschool: OBS De Velduil.

Een naam die verwijst enerzijds naar de naam van de wijk, De Velden en anderzijds verwijst de naam naar het diertje dat over het algemeen met kennis en wijsheid wordt geassocieerd.  Ook past de naam bij de andere namen van de openbare scholen: De Plantage, De Bijenkorf en Ridderspoor, allemaal namen die naar de natuur verwijzen.
Extra leuk is, dat dit ook nog een unieke schoolnaam is in Nederland.

De commissie  was unaniem in haar keuze voor deze naam die ingebracht was door Pieter van Kommer, leerling van Klavertje Vier. Dank je wel Pieter voor het aandragen van deze prachtige naam!

Verder is er weer veel gebeurd de afgelopen periode;

  • OBS Ridderspoor heeft een interne audit gehad. Onder leiding van onze Nicky Mertens en Sanne de Bos (externe adviseur) werd gedurende twee dagen met een positieve blik in de “keuken” van Ridderspoor gekeken. Een mooi en positief audit verslag vormde de afronding van deze visitatie en er werden goede adviezen meegegeven voor de verdere ontwikkelingen van de school. Dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen!
  • Op zondag 7 april heeft het KOOHR en OOHRKEST een optreden verzorgd in het Theater aan de Slinger. Ondanks het prachtige warme weer die zondag waren er genoeg belangstellenden die enorm van het optreden hebben genoten! Maarten en Esther, en natuurlijk alle leerlingen die hier hun bijdrage aan hebben gegeven, dank je wel voor deze mooie middag!

Huisvesting fusieschool

Op 7 mei a.s. is de raadsvergadering in Houten waarbij naar verwachting het voorbereidingskrediet voor de nieuwbouw of duurzame renovatie voor De Velduil beschikbaar gesteld gaat worden door de gemeenteraad. Nicky Mertens en ik hebben daarvoor ingesproken bij de Rondetafelgesprekken van 9 april jl. Dat was een positieve vergadering en er is eensluidend besloten door de raadsleden het voorbereidingskrediet als een “hamerstuk” te behandelen, wat betekent dat we verder kunnen met het traject. Er wordt al volop gewerkt met een expertteam aan het opstellen van een programma van eisen.  Als de ontwikkelingen in dit tempo doorgaan, dan hopen we nog voor de zomervakantie tot een eerste keuze van een aantal architecten over te kunnen gaan. Wordt vervolgd!

Vacature beleidsmedewerker uitgezet

Verder zijn we als OOH volop bezig met de formatie voor het nieuwe schooljaar. Stef (stafmedewerker huisvesting) en Bert-Jan (stafmedewerker ICT) gaan met pensioen, daarom is intern gekeken naar wat OOH nodig heeft in de volgende fase van ontwikkeling. Daarbij is de voorkeur uitgesproken om de portefeuilles huisvesting en ICT anders te gaan inrichten en over te gaan tot het aanstellen van een beleidsmedewerker, waarbij expertise HRM een duidelijke pré is. Deze week is de vacature in de regionale kranten gekomen en online gezet. We zijn benieuwd naar de reacties en hopen weer een fijne nieuwe collega te vinden.

Tot slot wordt er hard gewerkt om alle door jullie gegeven input op de studiedag OOH voor het nieuwe strategische beleidsplan 2019-2023 te verwerken.  Ook daar komen we na de meivakantie op terug. Voor nu eerst een fijne mei vakantie, geniet ervan!

Verder in deze E-zine weer een aantal -naar ik hoop- inspirerende artikelen. Veel leesplezier weer gewenst!

Annelies Smits MPM
Bestuurder OOH

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *